Muziekvereniging Arti (http://www.arti-oirschot.nl/) en Blaasinstrumenten Import Nederland organiseren op zaterdag 17 mei onder de titel Arti@work een aantal instrumentworkshops.

Tijdens deze dag staan de instrument-groepen saxofoon, klarinet en euphonium centraal.

Gedurende de middag vinden de verschillende workshops/repetities plaats.

De dag wordt aan het begin van de avond afgesloten met een presentatie door de workshopdeelnemers.

Een aardige bijkomstigheid is dat er de gelegenheid is direct aansluitend aan de workshop een concert bij te wonen in het kader van het 10 jarig bestaan van het Sociaal Cultureel Centrum de Enck.

Hierbij zullen de bekende instrumentalisten Johan van der Linden (Saxofoon, o.a. Nederlands Blazers Ensemble, Koninklijk Concertgebouw Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest en Radio Philharmonisch Orkest ), Kobus Verheij(Euphonium, o. a. Het Brabants Orkest en Orkest van de Koninklijke Luchtmacht ) en Lute Hoekstra (o.a. soloklarinettist en concertmeester Orkest van de Koninklijke Luchtmacht) als solisten optreden.

Deelname aan de Selmer Saxofoondag, Selmer Klarinetdag en Willson Euphoniumdag is geschikt voor musici vanaf muziekschoolniveau B/C of met 4 jaar of meer speelervaring.

Er is een speciaal programma uitgewerkt waarmee alle belangrijke facetten van de betreffende instrumentgroepen aan bod komen.

Voor deze dag zal een nieuw, gevarieerd repertoire worden samengesteld, de benodigde bladmuziek krijgt men vooraf ter voorbereiding toegestuurd.

Met dit nieuwe concept is deze dag is dus ook voor saxofonisten die reeds eerder aan dergelijke dagen hebben deel genomen bijzonder interessant!

Het gehele programma van “Arti@work” 17 mei vindt plaats in Cultureel Centrum de Enck, de Loop 67, 5688 EW Oirschot.

De workshops/repetities zijn van 13.00 tot 18.00 uur, het concert is van 20.00 tot 22.30 uur.

Van 18.00 tot 20.00 uur is het mogelijk (tegen gereduceerde prijs) gebruik te maken van een menu dat door de Enck wordt verzorgd, dit is echter niet verplicht.

Inschrijfgeld voor deelname aan deze dag bedraagt slechts € 15,-, deelnemers hebben gratis toegang tot het avondconcert.

Kijk voor meer informatie onder ‘'Nieuws’' op www.blaasinstrumentenimport.nl.