29 Jan 2011 zal Niels Bijl, alt-saxofonist van Het Aurelia Saxofoonkwartet ism Muziekvereniging OLTO een Dag van de Saxofoon in De Brink in Loenen organiseren.

http://www.nielsbijl.nl

Naast saxofonist is Niels, Saxofoon docent, Tenor Sax Ambassadeur, speelt hij in het Aurelia Saxofoon Kwartet en in The Four Baritones, geeft hij wereldwijd masterclasses en aan vrijwel elk conservatorium in Nederland en musiceert hij in het concertgebouw en in het orkest van het oosten.

De dag zal bestaan uit een repetitie met alle saxofonisten van die dag, repetities met ensembles van verschillende nivo,s, workshops over mondstukken en nekken, improvisatie mmv een band, houding en techniek (circular breathing, top tones, multiphonics, slaptongue etc)

De Saxofoonwinkel Deventer en Saxpoint Epse zijn die dag aanwezig zodat saxofonisten kunnen experimenteren met materialen zoals mondstukken en nekken. Bin, de importeur van Selmer en Le Monde in Nederland zal ook haar medewerking verlenen. Henri Veneman en Andre Jansen, beide saxofoonleraar verbonden aan Markant Apeldoorn gaan Niels Bijl assisteren op deze dag.

De dag begint om 9.30 uur met een kop koffie en zal afgesloten worden met een groot saxofoonconcert.

De eigen bijdrage voor deze dag bedraagt € 10,00 pp. Voor opgave en info kun je een mail sturen naar henkplant@kpnplanet.nl geef hierbij ook even aan of je sopraan, alt, tenor, bariton of welke sax ook maar bespeelt.

Graag tot ziens op deze ongetwijfeld mooie saxofoondag.