HEB JIJ ZIN IN EEN ACTIEVE VAKANTIE BOORDEVOL BLAASMUZIEK?

Het ZomerOrkest Nederland 2011 neemt je mee in een spetterend muziekavontuur!

Ben jij…

…minimaal 16 en maximaal 23 jaar oud? Bespeel je een instrument dat voorkomt in een harmonieorkest? Heb je minimaal het landelijk erkende C-niveau? En ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor de zomer van 2011?

Dan is het volgende echt iets voor jou…

Je vormt samen met 49 andere jonge, getalenteerde muzikanten het ZomerOrkest Nederland (oftewel: ZON) 2011 en gaat een week op tournee door heel Nederland. Als deelnemer van het ZON beleef je een spetterende, actieve vakantie boordevol met je favoriete hobby: blaasmuziek. Tegelijkertijd laat je aan het grote publiek horen en zien hoe mooi en leuk blaasmuziek is.

Repertoire

Het repertoire bestaat uit zo’n twintig stukken; ‘van Barok tot Rock’ zoals we het zelf altijd zeggen: serieuze blaasmuziek, maar ook swingende lichte muziek.

Voorbereiding en tournee

Voor de tournee repeteer je eerst een aantal dagen onder leiding van twee jonge, enthousiaste dirigenten die nog studeren of net afgestudeerd zijn. Tijdens de tournee geef je één of twee concerten per dag. De concerten van het ZON zijn altijd van een hoog muzikaal niveau, maar tegelijkertijd is er zeker ruimte voor een geintje, mits muzikaal verantwoord. Bijna alle concerten zijn in de openlucht. Je speelt in parken, in stadscentra, op terrasjes en bij drukbezochte festiviteiten. Kortom: overal waar veel mensen zijn. Slechts één concert vindt binnen plaats. Van dit concert wordt een professionele CD-opname gemaakt!

Uniform?

Nee! Geen stropdassen, nette broeken en gestreken overhemden; als ‘ZONner’ speel je gewoon in vrijetijdskleding: T-shirt en korte broek.

Slapen en reizen

Je slaapt tijdens het repetitieweekend en de tournee in kampeerboerderijen en jeugdherbergen. Een touringcar brengt je van de ene concertlocatie naar de andere.

Data repetities en tournee ZON 2011

• Inzeepweekend: zaterdag 18 juni vanaf 9:30 uur t/m zondag 19 juni tot 15:30 uur (Let op: in verband met het lustrum zal dit een weekend zijn, in plaats van een dag)

• Repetitieweekend: zaterdag 9 juli vanaf 9:30 uur t/m zondag 10 juli tot 15:30 uur

• Tournee: woensdag 27 juli vanaf 12:00 uur t/m zondag 7 augustus tot 11:00 uur

Kosten:

Voor de tournee en de repetitiedagen samen betaal je € 250,00. Dit is inclusief slapen, eten, drinken, douchen, muziek maken, vervoer, ongevallenverzekering en natuurlijk heel veel gezelligheid.

Welke muzikanten kunnen zich aanmelden?

Om met het ZomerOrkest Nederland op tournee te kunnen, moet je de volgende vragen positief kunnen beantwoorden:

• Ben je op de eerste dag van de tournee minimaal 16 en maximaal 23 jaar oud?

• Bespeel je een instrument dat voorkomt in een harmonieorkest?

• Speel je minimaal op het niveau van het landelijk erkende C-diploma?

• Ben je bereid thuis te studeren om goed voorbereid naar alle repetities te komen?

Je hoeft géén auditie te doen en diploma’s zijn geen vereiste. Je wordt geselecteerd aan de hand van de door jou opgegeven referenties (bijvoorbeeld je dirigent of docent).

Wil je meer weten?

Op www.ZomerOrkest.nl vind je alle informatie over het ZomerOrkest Nederland, reeds verschenen CD’s en de geschiedenis van het ZON. Op de site vind je ook het aanmeldingsformulier voor ZON 2011. Interesse? Download en print het formulier, vul het in en stuur het vóór 1 februari 2011 op naar:

ZomerOrkest Nederland

Schoonhovenhof 24

6843 GK Arnhem

Voor verdere vragen kun je ook terecht bij:

Laura van Nunen, Laura@ZomerOrkest.nl

Vertel het door…

Misschien ken je nog mensen die ook wel met het ZON op tournee willen, bijvoorbeeld muzikanten uit je eigen vereniging. Wijs hen eens op onze website. Ook kun je natuurlijk zelf extra brochures en aanmeldingsformulieren voor ze downloaden.

Onderstaande citaten van ZON-deelnemers uit voorgaande jaren zeggen eigenlijk al genoeg…

• Als je van muziek maken houdt, kun je je geen betere vakantie wensen; het ZON is in één woord GEWELDIG!!! (Dorien Verbakel)

• Het ZON is gewoon een week lang gezelligheid, met nieuwe vrienden en ook nog eens je hobby muziek. Wat wil je nog meer? (Martin Monné)

• Het ZON is heel gaaf om aan mee te doen, omdat je er superveel nieuwe muzikale dingen leert en omdat je als je van muziek houdt hier je vakantie en hobby kunt combineren!! En natuurlijk leer je veel nieuwe en supergezellige mensen kennen!! (Maarten Pigge)

• Het ZON is een onvergetelijke ervaring, omdat je tien dagen lang samen met een heel leuke groep mensen muziek maakt en andere mensen hierin laat delen. (Nynke Bosscher)

• Een betere, geweldigere, leukere, fantastische, gezelligere muzikale vakantie kun je je niet wensen. Een ervaring om nooooit meer te vergeten! (Frank de Winter)